– JA til norsk matproduksjon!
– Takk for maten!
– Takk for maten!
JA til norsk mat, berekraftig produsert på norske ressursar
JA til meir korn og grønsaker, frukt og bær
JA til mat frå skog, eng, vidder, fjell og åker
JA til villfisk, kystfiskarar, reint hav og friske fjordar
JA til norske bønder – verdsmeistrar i å ikkje bruka antibiotika
JA til gode liv for dyra, mest mogleg ute og i passe store flokkar
JA til å bevara regnskogen både i verda og her i Noreg
JA til gras der berre gras kan veksa, og husdyrfôr frå norske ressursar
JA til blomster og bier
JA til beitemarka sitt biologiske mangfald (og sjølvsagt myra, fjella, skogen, kystlyngheiane og strendene sitt mangfald)
JA til vern av matjord og hundreårgamle kulturlandskap
JA til fleire små og mellomstore bruk, og til gjenreising av mange som har vorte lagt ned
JA til ville og tamme dyr
JA til kjøt for dei som vil ha det – frå glade dyr med gode liv, i mengder helsa og kloden tåler
JA til anstendig løn til bøndene og høgare verdsetjing av innsatsen deira
JA til auka sjølvforsyning
JA til fleire grøne arbeidsplassar i norske primærnæringar
Et norsk, et sesong og et opp!
Av MDG Voss ved Øyvind Birkeland, saman med 123 folke- og tillitsvalde for MDG frå heile Noreg.
Innlegget vart fyrst publisert i Nationen 23. mars.